ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

ΕΠΙΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

Η ENTER CONSULTING ZONE LTD σας προσφέρει Υπηρεσία Διαμεσολάβησης για επίλυση
Εμπορικών, Οικονομικών και Τραπεζικών διαφορών
που έχετε σε προσωπικό ή εταιρικό επίπεδο.
Επιλέγοντας τη Διαμεσολάβηση αποφεύγετε τα προβλήματα της χρονοβόρας δικαστικής διαδικασίας που χρειάζεται για να εκδικαστεί μια υπόθεση και το ψηλό κόστος που επωμίζεστε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Η Διαμεσολάβηση ορίζεται ως μια διαρθρωμένη και εμπιστευτική διαδικασία, με την οποία δύο ή περισσότερα μέρη σε μια διαφορά ή/ και διαμάχη που έχουν,  προσπαθούν από μόνα τους, σε εθελοντική βάση, να επιλύσουν τη διαφωνία τους, εξωδικαστικά χωρίς να επηρεάζεται το δικαίωμα πρόσβασης στο δικαστήριο, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για την επίλυση της διαφοράς τους με τη βοήθεια του  “Διαμεσολαβητή”.
Η τελική συμφωνία που θα προκύψει από τη διαμεσολάβηση είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί,  εκτός σε περιπτώσεις όπου υπάρχει παραπληροφόρηση, εξαπάτηση ή εξαναγκασμός.
Ο χρόνος που χρειάζεται για να επιλυθεί η διαφορά μέσω της Διαμεσολάβησης δεν υπερβαίνει συνήθως τους 1-2 μήνες.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

➤ Είναι εμπιστευτική.
➤ Είναι εναλλακτική διαδικασία από τη δικαστηριακή και τη διαιτητική διαδικασία και με λιγότερα έξοδα.
➤ Όλα τα μέρη εισέρχονται με τη θέληση τους, έχοντας καλή διάθεση να επιλύσουν το πρόβλημα (εκούσια διαδικασία).
➤ Ο διαμεσολαβητής δεν είναι δικαστής και επομένως δεν επιβάλλει οποιαδήποτε λύση. Διευκολύνει τη διαδικασία και ενθαρρύνει την εξεύρεση από τα ίδια τα μέρη, μιας λύσης, στο ζήτημα και έτσι επιτρέπεται να διατηρηθεί φιλική και βιώσιμη σχέση μεταξύ των μερών.
➤ Στην επίλυση της διαφοράς μέσω διαμεσολάβησης, υπογράφεται από όλα τα μέρη (πρακτικό), το οποίο μπορεί να εκτελεστεί μέσω Δικαστηρίου.
➤ Καθένα ένα από τα μέρη αναλαμβάνει τα δικά του έξοδα.
➤ Δεν υπάρχει υποχρέωση εκπροσώπησης από δικηγόρο συνεπώς τα έξοδα δύναται να περιοριστούν μόνο σε αυτά του διαμεσολαβητή.

Η Τραπεζική Διαμεσολάβηση εφαρμόζεται σε όλες τις διαφορές μεταξύ δανειολήπτη και Τραπεζικού Ιδρύματος με απώτερο σκοπό την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας. Ενδείκνυται ιδιαιτέρως στο πλαίσιο της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στόχος του τραπεζικού διαμεσολαβητή είναι να ρυθμιστεί η εκάστοτε τραπεζική διαφορά με τέτοιον τρόπο, ώστε ο δανειολήπτης να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους όρους που θα διαμορφωθούν χωρίς να υποστεί κατασχέσεις, δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών ή πλειστηριασμούς.

 

Παράλληλα, η επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης με τους λήπτες δανείων που έχουν καταστεί μη εξυπηρετούμενα είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση και από πλευράς των τραπεζικών ιδρυμάτων, εφόσον θέλουν να ελαχιστοποιήσουν ή και να αποφύγουν πλήρως την επέλευση ζημιών και να χειρίζονται βιώσιμα δάνεια.

Η Εμπορική Διαμεσολάβηση εφαρμόζεται σε διαφορές μεταξύ εμπόρων, καταναλωτών, επιχειρηματιών, συνεταίρων ή/και μετόχων της ίδιας εταιρείας, όπως, οι καταναλωτικές διαφορές, διαφορές σε σχέση με εμπορικές συμφωνίες, τιμολόγια, επιταγές, εμπορικές μισθώσεις, franchise ή leasing, καθώς και ενδοεταιρικές διαφορές.

 

Η διαμεσολάβηση εξυπηρετεί προκειμένου να βρεθεί γρήγορα λύση, δυνατότητα αρμονικής μετέπειτα συνύπαρξης των μερών και 

να εξασφαλιστεί εμπιστευτικότητα με κύριο σκοπό την αποφυγή ανεπιθύμητης δημοσιότητας.

 

 

Οικονομικής / Περιουσιακή Φύσεως διαφορές είναι αυτές που προκύπτουν συχνά στο πλαίσιο των οικογενειακών περουσιακών διαφορών μεταξύ συγγενών. Η Διαμεσολάβηση μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση των διαφορών αυτών με τρόπο πολιτισμένο, άμεσο και, όσο το δυνατόν, ανώδυνο. Είναι ιδανική και για την επίλυση διασυνοριακών οικογενειακών διαφορών, όπου εμπλέκονται περισσότερες δικαστικές δικαιοδοσίες, όπου οι Δικαστικές Διαμάχες είναι δύσκολες , χρονοβόρες,  πολύπλοκες και με υψηλά κόστη.

Η Εργασιακή Διαμεσολάβηση με τη συναίνεση αμφοτέρων των μερών εργοδότη/εργοδοτουμένων της διαφοράς θα δρομολογήσει την αποκατάσταση της διαφοράς και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ αυτών.

Απώτερος στόχος είναι η κάλυψη των βασικών αιτημάτων των μερών στο πλαίσιο της εργασιακής τους σχέσης. Η Διαμεσολάβηση μπορεί να προλάβει ή να αντιμετωπίσει εγκαίρως φαινόμενα με αρνητικές συνέπειες και για τα δύο μέρη, όπως είναι καταγγελίες στο Υπουργείο Εργασίας, παραπομπή στο Διαιτητικό Δικαστήριο,  μειωμένη απόδοση, η αναποτελεσματικότητα, απώλεια πελατών, αλλά και ο κλονισμός της ψυχικής και σωματικής υγείας των μερών.

EnglishCyprus